donderdag 10 november 2011

...en buig, en strek!

Pffff....soms krijg ik wat van die oefeningen die ik moet doen voor mijn linkerarm. Soms lijkt het allemaal niet op te schieten, maar soms kan ik ook verrast zijn over het resultaat. Tijdens de fysiotherapie wordt ik vooral opgerekt.....niet altijd even prettig.....
Bij de laatste behandeling afgelopen dinsdag leek het er toch op dat ik last had van vochtophoping. Niet zozeer in mijn arm, maar vooral ook in een plek onder mijn oksel ter hoogte van mijn borst. Om die reden ben ik vanmorgen ook op spreekuur geweest bij een oedeem-deskundige die in dezelfde praktijk werkt. Zij constateerde op verschillende plekken vocht, maar niet in een mate die erg zorgwekkend is. Dit is te behandelen met zgn. lymfe-drainagetherapie. Dat zijn speciefieke massages die ervoor zorgen dat het vocht weer beter door het lichaam gaat, de zwellingen afnemen en de pijn minder wordt. Daarbij worden de lymfeklieren (voor zover ik ze nog heb) geactiveerd.
Echter, omdat ik nog wel steeds lymfatische leukemie heb, gaat er eerst overleg met de arts plaatsvinden of deze therapie voor mij wel geschikt is.
Ik wacht maar weer af
en doe ondertussen mijn oefeningetjes
...en buig en strek
...en buig en strek
...en buig en strek

3 opmerkingen:

 1. fijn dat er eerst wel overleg plaats vind of het wel kan of niet!
  Succes met alle oefeningen doen.

  Ik heb trouwens mijn kaart voor de efteling binnen dus ik ga mee met het personeelsfeest!

  Dikke knuffel en liefs Ludwina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hé, die oefening doe ik vanavond ook in de kroeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je maakt het ze ook niet makkelijk, he. Waarom kun je niet een normAle zieke zijn?!?

  Groeten uit het gekkenhuis ;')

  11-11-11

  BeantwoordenVerwijderen