dinsdag 11 oktober 2011

Optie A. dus toch....

....gisteren was er dan eindelijk de uitslag van de mri-punctie in Maastricht. Dat was nog even spannend, want ´s morgens waren de resultaten nog steeds niet in het ziekenhuis van Breda. Daar zijn ze gaan bellen met de afdeling pathologie van Maastricht om hun bevindingen te mailen en om half 3 ´s middags kreeg ik een telefoontje dat alles inmiddels binnen was en ik toch gewoon naar mijn afspraak kon komen. (Anders zou het wéér uitgesteld worden).

De chrirug kwam vrij snel ter zake: het tweede plekje in mijn borst bleek óók kwaadaardig te zijn. Nadat hij de ligging van beide tumoren goed bestudeerd had, kon hij alleen maar concluderen dat een borstbesparende operatie niet meer mogelijk was.
Ergens had ik er de hele tijd toch al rekening mee gehouden dat het ook fout kon zijn. Ik schrok er niet eens zo van, sterker, ik was vooral opgelucht dat ik nu na ruim 3 weken onzekerheid wist waar ik aan toe was. Ik realiseer me nu pas hoe vervelend dat wachten was, vooral omdat ik -snotverkouden- er ook niet toe kwam voldoende afleiding te zoeken.

Dus:
Dit betekent dat donderdag 20 oktober mijn linkerborst verwijderd gaat worden, evenals de lymfeklieren in mijn oksel. In een later stadium zal er een borstreconstructie plaatsvinden, vermoedelijk begin 2012.
De opname is om half 12, de operatie rond half 3 ´s middags. Daarna zal ik nog minstens één nacht, wellicht twee, in het ziekenhuis moeten verblijven.
Ik heb eerder gezegd dat ik voor het best-haalbare wil gaan. Dat geldt nog steeds, ook al is het hele plan gewijzigd. Ik vind ook dat alle medici tot nu toe daar erg hun best voor hebben gedaan!

Het komt nu allemaal in rap tempo naderbij. Ik ga in ieder geval nog wat leuke dingen doen. Of beter gezegd, daar ben ik al mee bezig: Net terug van een heerlijke, lange herfstwandeling langs de vennen bij Oisterwijk. Prachtig daar. En in goed gezelschap van mijn lieve vriendin Mirjam. Komend weekend naar zus Dienke en familie in Amsterdam, volgende week nog een paar feestjes te vieren, met name de verjaardag van Hans.
En dan weer dapper voorwaarts....

3 opmerkingen:

 1. fijn dat er nu duidelijkheid is! Niet de leukste optie maar als dit het beste is dan is het zo.
  Heel veel sterkte met weer wachten tot 20 oktober en hou je aan je voornemen om allemaal leuke dingen te doen!!! Maar dat is jou wel toevertrouwd!
  Heel veel sterkte in dit proces naar 20 okt want ben er van overtuigd dat dat ook niet makkelijk is......

  Dikke knuffel en kus
  Liefs Ludwina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Optie A is altijd beter dan géén optie, dus hou je haaks meid!

  cheers uit Apelcity

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Petra.
  Heel veel sterkte voor de komende dagen en de dagen erna.
  Ik zal nog meer aan je denken en heel erg veel duimen.
  Dikke knuffels.
  XXXX Map.

  BeantwoordenVerwijderen