zondag 4 december 2011

Stoomboot...

Het "heerlijk avondje" is gekomen en dat resulteerde bij ons in een heerlijke middag met man, zoon, zussen, zwagers, neven en nicht. Het gebeurt niet zo heel vaak dat we met zijn allen bij elkaar zijn, maar het is altijd leuk. En zeker sinterklaas vieren is toch wel een traditie bij ons, dit jaar in de vorm van het pakjesspel. Iedereen neemt drie kadootjes mee, waarvan er één eetbaar moet zijn. En dan dobbelen maar. Tijdens het spelen werden er regels toegevoegd of veranderd en uiteindelijk gaat iedereen weer met iets (of iets meer) naar huis. Hilarisch.

Na het avondeten zijn we naar buiten gegaan om een zgn. geluksballon op te laten. Een grote papieren ballon ter grootte van een afvalzak met daar onderin een soort kaarsje. Deze had ik in het voorjaar al gekregen met mijn verjaardag. Ik vond dit wel een mooi moment om hem op te laten, vergezeld door mijn familie van wie ik heel veel houd. Met de ballon heb ik een paar wensen voor hen en mezelf meegestuurd. Minutenlang hebben we het vlammetje van de ballon in het donker nog kunnen volgen. Geweldig.

Het eerste idee was om de ballon op te laten met Oud&Nieuw, maar we weten zelf nog niet eens precies hoe we dat gaan vieren. Wat we wel weten is dat onze jaarwisseling plaats gaat vinden op een boot. Nee, geen stoomboot, eerder een Droomboot! We hebben in de kerstvakantie een heuse cruise geboekt op zo´n enorm decadent varend wit gebouw, luisterend naar de naam Norwegian Jade...
Tweede kerstdag vliegen we met z´n drieën naar Barcelona en daar gaan we aan boord. Vervolgens varen we naar de Canarische Eilanden Madeira, Grand Canaria, Lanzarote en via het spaanse Malaga weer terug naar Barcelona. Alles bij elkaar duurt de reis 10 dagen. Volledig verzorgd. En hopelijk mooi weer, die kans is groot in dat gebied. En reken maar dat we daar zin in hebben!

Van mij mag de stoomboot terug naar Spanje,
wij gaan voor de droomboot, the loveboat, of voor mijn part de hele zilvervloot....

2 opmerkingen:

 1. Je mag best eerlijk zeggen dat jullie in de Zak van de Sint naar Spanje moeten hoor ..... ;)
  Geniet er maar lekker van!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh lekker Petra!!!! Geniet er lekker van samen.

  Mooi trouwens zo'n ballon met een kaarsje en wensen! Dat die wensen maar uit mogen komen.

  Knuffel en kus
  Liefs Ludwina

  BeantwoordenVerwijderen